b2b1b3

amaranthine:

greke.”e pavdekshme,e paventishme”.Emri që poetët e lashtë grekë i vendosën një luleje që mendohej të ishte e përjetshme.Vetë fjala i ka rrenjët nga dy fjalë të tjera greke “amarantos” që do të thotë “e pavdekshme” dhe anthos që do të thotë “lule”.Poetët romantik shoqëronin këtë mbiemër ndjenjave,emocioneve dhe objekteve me cilesi që zgjasnin tërë jetës dhe përtej saj.Gjithashtu kjo fjalë përshkruhet për të treguar nuancën më të errët të të kuqes.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s