128130111132120124

Advertisements

18685422_1466910000038827_1804379758_n18718542_1466909980038829_1385546582_n

Brevis ipsa vita est sed malis fit longior:

latinisht.”Jeta është e shkurtër por bëhet më e gjatë nga fatkeqësitë”.Jeta kalon sa hap e mbyll sytë por kur goditesh nga fatkeqësit dhe mjerimi ajo ngjan sa një përjetësi.

18601249_1459863814076779_777078634_n18623052_1459863824076778_1890171481_n

tempus edax rerum:

latinisht.”kohë,makut i të gjitha gjërave”.Kjo frazë ka ardhur nga vepra e Ovid-it e quajtur Metamorfosis.Ajo thotë “Koha, gllabëruesi i të gjitha gjërave” -gjatë dhe përtej jetës.Ti që përpin çdo gjë që të vjen përpara pa treguar edhe mëshirën më të vogël.