128130111132120124

Advertisements

18817703_1471519182911242_200677923_o

finifugal:

angleze.dikush që shmang ose përpiqet të zgjasë sa më shumë momentin final.Fundin e një historie,emocioni ose udhetime që hasen gjatë jetës.Një individ që urren idenë qe diçka duhet të ketë një fund.

 

18767172_1471516139578213_2129386714_o

Waldeinsamkeit:

gjermane.i referohet një ndjenje specifike-e të qënurit vetëm në pyll.Një ndjenjë qetësie dhe një atmosferë ëndërrimtare që shkaktohet nga një mjedis rrethues që duket sikur ka dalë nga librat me përralla të lashta.

18765432_1470419473021213_155419342_o18789292_1470419273021233_563385430_o

Yūgen:

japoneze.”Ndërgjegjësimi i Universit.”.ndjenja e thellë dhe misterioze që të lë bukuria e Universit.Një ndjenjë që shkreh një reagim kaq emocional saqë nuk mund ta përshkruash me fjalë.Të shikosh diellin që puth siperfaqen e një liqeni,të ecësh i shkujdesur në një pyll pa dashur të largohesh ndonjëherë.Të qëndrosh në bregdet dhe të vështrosh anijet që zhduken në horizont.

18601249_1459863814076779_777078634_n18623052_1459863824076778_1890171481_n

tempus edax rerum:

latinisht.”kohë,makut i të gjitha gjërave”.Kjo frazë ka ardhur nga vepra e Ovid-it e quajtur Metamorfosis.Ajo thotë “Koha, gllabëruesi i të gjitha gjërave” -gjatë dhe përtej jetës.Ti që përpin çdo gjë që të vjen përpara pa treguar edhe mëshirën më të vogël.

010

ephemeral:

angleze.”jetë-shkurter,kalimtare”,koncepti i përkohëshmërisë.Shpjegon jeten e shkurter dhe kalimtare te gjerave.Siç mund të jetë jeta e një mize bari,zogu apo edhe për ndjesitë njerëzore që marrin kohë por mund të duken shumë jetë-shkurtër.Përshkruan përsosmërisht ndjesinë që ti përjeton kur kujton fëmijërinë dhe ndjen që ajo periudhë kohore ishte kaq “ephemeral”.