068069173174168169177176175121124 - Copy123150152188190192193195196164162

Advertisements

b2b1b3

amaranthine:

greke.”e pavdekshme,e paventishme”.Emri që poetët e lashtë grekë i vendosën një luleje që mendohej të ishte e përjetshme.Vetë fjala i ka rrenjët nga dy fjalë të tjera greke “amarantos” që do të thotë “e pavdekshme” dhe anthos që do të thotë “lule”.Poetët romantik shoqëronin këtë mbiemër ndjenjave,emocioneve dhe objekteve me cilesi që zgjasnin tërë jetës dhe përtej saj.Gjithashtu kjo fjalë përshkruhet për të treguar nuancën më të errët të të kuqes.